Hírek

2017-11-12

Széchenyi 2020: 60 milió forintos támogatás az egészségügyre


Az egészségügyii alapellátás fejlesztése Vállajon és Tiborszálláson


A kedvezményezett neve: Vállaj Község Önkormányzata

A projekt címe: Az egészségügyi alapellátás fejlesztése Vállajon és Tiborszálláson

A szerződött támogatás összege: 60 000 000 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 100%

 

A projekt tartalmának bemutatása:

 

A projekt során Tiborszállás településen felújításra kerül az egészségügyi alapellátó épület, kivéve az épületenergetikai felújításokat. Vállaj település vonatkozásában a projekt során új épületbe költözik a háziorvosi praxis és a védőnői tanácsadó szolgálat. A projektben résztvevő települések tekintetében az alábbiak szerint épül fel az alapellátás struktúrája:

Védőnői ellátás: a település ellátását a Vállaj-Tiborszállás védőnői körzet védőnője látja el. A védőnői szolgálat célja a családok egészségének megőrzése, segítségre irányuló preventív tevékenység, valamint a betegség kialakulásának megelőzése érdekében végzett egészségnevelés.

Orvosi ellátás: a háziorvosi ellátás szintén Vállaj-Tiborszállás körzetben valósul meg vegyes körzetben. Valamennyi szakellátás Mátészalka városban érhető el. Központi orvosi ügyelet Nagyecseden található.

Az új épület építésének indokoltságát az adja, hogy a jelenlegi rendelő átalakításával nem lettek volna teljesíthetők a kötelező energetikai, és orvosszakmai feltételeknek való megfelelés kritériumai. Az új rendelő a falu szívében kerül kialakításra. A fejlesztés hatására javul az egészségügy alapellátás minősége.

 

A Terület- és Településfejlesztés Operatív Program keretében Vállaj Község Önkormányzata 100%-os támogatási intenzitású vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült

A projekt azonosító száma: TOP-4.1.1-15-SB1-2016-00061

 

A projekt megvalósításának kezdete: 2017.08.01.

 

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.