Hírek

2017-11-10

Széchenyi 2020: 48,62 millió forintos támogatás csapadékvíz elvezető rendszer fejlesztésre.


Vállaj Község Önkormányzata 48,62 millió forintos uniós támogatást nyert el a község csapadékvíz elvezető rendszerének fejlesztésére.


Kép aláírás

A kedvezményezett neve: Vállaj Község Önkormányzata

A projekt címe: Vállaj község csapadékvíz elvezető rendszerének fejlesztése

A szerződött támogatás összege: 48 617 915 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 100%

 

 

A projekt tartalmának bemutatása:

 

Jelen pályázat keretében Vállaj Község Önkormányzata célként tűzte ki a település csapadékvíz elvezető rendszerének kiépítését és fejlesztését. A beruházás során megfelelő csapadék- és belvíz elvezető hálózat kerül kialakításra. A fejlesztés eredményeként biztosítottá válik a terület csapadékvíz elevezetése a károk megelőzése érdekében, valamint a talajba történő visszaszivárgás. A projekt keretében 1455,4 folyóméter belterületi vízelvezető csatorna kerül fejlesztésre és kiépítésre. A megfelelő vízelvezetés biztosításával megszűnik az utak és burkolt felületek állagának romlása is. A fejlesztés célja a lakóingatlanok belvízveszélyének csökkentése, az utak védelme, a csapadékvíz megfelelő színvonalú elvezetése és a megépült hálózat fokozatos rekonstrukciója.

 

 

A Terület- és Településfejlesztés Operatív Program keretében Vállaj Község Önkormányzata 100%-os támogatási intenzitású vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült

A projekt azonosító száma: TOP-2.1.3-15-SB1-2016-00019

 

A projekt megvalósításának befejezése: 2019.02.28.